Skip to content

Όμορφη στην Εμμηνόπαυση

Άρθρο της Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου Δρ. Έφη Π. Μάρκου, στο Harper’s Bazzar.

Η κατάλληλη φροντίδα της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης ώστε να διατηρήσετε τη νεανική σας φρεσκάδα.

H εμμηνόπαυση, η οποία ξεκινά επίσημα ένα χρόνο μετά την τελευταία σας περίοδο, μπορεί να επιφέρει αισθητές αλλαγές στην επιδερμίδα και στα μαλλιά σας. Καθώς τα επίπεδα των ορμονών πέφτουν κατακόρυφα, η επιδερμίδα χάνει την πυκνότητα και το νεανικό της σφρίγος. Ακολουθώντας μια νέα σωστή ρουτίνα περιποίησης, μπορείτε να μειώσετε αισθητά και αποτελεσματικά αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις.

4 ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ

Κηλίδες ηλικίας: Η αθροιστική ηλιακή έκθεση αφήνει το αποτύπωμά της με την εμφάνιση καφέ κηλίδων, φακίδων και υπερκερατωσικών βλαβών. Εφαρ- μόστε αντηλιακό κάθε μέρα πριν βγείτε σε εξωτερικούς χώρους, ιδανικά με SPF 30+, ενώ πρώτα συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για τα εξειδικευμένα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Με τη σωστή επιλογή καλλυντικών και λίγες συνεδρίες θεραπειών που θα σας συστήσει ο δερματολόγος σας θα δείτε αισθητή βελτίωση.

Ιδανικά, ο συνδυασμός laser ανάπλασης με χημικά πίλινγκ νανοτεχνολογίας και ενυδατικά skin boosters –τα υβριδικά αυτά fillers που περιέχουν ένα κοκτέιλ συστατικών, όπως υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα κ.ά.– επαναφέρει τη λάμψη, τη λεία υφή και τη νεανική φρεσκάδα στην επιδερμίδα.

Δερματικός καρκίνος: Ο καρκίνος του δέρματος και οι προκαρκινικές βλάβες αυξάνονται με την ηλικία. Οι προληπτικοί έλεγχοι για τον καρκίνο του δέρματος με ολόσωμη εξέταση, χαρτογράφηση σπίλων και δερματοσκόπηση είναι απαραίτητοι. Όσο νω- ρίτερα εντοπίζεται ο δερματικός καρκίνος τόσο πιο εύκολα θεραπεύσιμος είναι.

Ξηροδερμία: Η μείωση των οιστρογόνων επιφέρει αλλαγές στη σύσταση της επιδερμίδας και συγκεκριμένα τη μείωση της συγκέ- ντρωσης λιπιδίων και ceramides. Επενδύστε σε μια πλούσια σε λιπίδια και ceramides κρέμα και όχι απαραίτητα σε μια κρέμα με πιο λιπαρή υφή.

Υπερτρίχωση στο πρόσωπο: Καθώς τα επίπεδα των γυναικείων ορμονών πέφτουν, μπορεί να εμφανιστούν μερικές ανεπιθύμητες τρίχες στο πιγούνι, κατά μήκος της γνάθου ή στο άνω χείλος. Η αποτρίχωση με τα νέας γενιάς lasers εξασφαλίζουν βελούδινη επιδερμίδα, χάρη στην τεχνολογία των υποπαλμών και των πολλαπλών σαρώσεων με ταχύτητα, και προσφέρουν ανώδυνη αποτρί- χωση που καταπολεμά και τις λεπτές τρίχες ή το χνούδι. Τέτοιες τεχνολογίες προσφέρουν το laser Αλεξανδρίτη νέας γενιάς της εταιρείας Deka με κεφαλή Moveo και τα SHR (Super Hair Removal) Soprano ICE Alex 755 nm και Soprano Titanium (3 σε 1 μήκη κύματος με ταυτόχρονη εκπομπή) της εταιρείας Alma. Για τις λευκές χοντρές τρίχες ιδανικά συνιστάται ηλεκτρόλυση σε συνδυασμό με laser που πραγματοποιούνται σε μία συνεδρία.

Related News

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *