Χαρτογράφηση σπίλων
Η παρακολούθηση προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος.

Χαρτογράφηση σπίλων: η παρακολούθηση προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος.

Η συστηµατική παρακολούθηση µέσω της χαρτογράφησης των σπίλων αποτελεί το καλύτερο µέσο πρόληψης για τον καρκίνο του δέρµατος. Οι επικίνδυνοι καθώς και οι νεοεμφανιζόμενοι σπίλοι (ελιές) εντοπίζονται εγκαίρως. Μπορούμε να εντοπίσουμε την παραμικρή διαφορά στην δομή των σπίλων και να κάνουμε διαχρονικές συγκρίσεις. Οι δερµατικοί έλεγχοι είναι εντελώς ανώδυνοι και  βοηθούν στην αποφυγή ανούσιων αφαιρέσεων ακίνδυνων σπίλων. 

Τι είναι και πώς λειτουργεί το σύστημα χαρτογράφησης σπίλων FotoFinder dermoscope dynamic;

Είναι το πλέον σύγχρονο μηχάνημα χαρτογράφησης σπίλων και βασικό εργαλείο στη σωστή παρακολούθηση των ασθενών με πολλαπλούς κυρίους σπίλους και κληρονομικότητα για μελάνωμα. Το ίδιο το μηχάνημα ΔΕΝ ΘΕΤΕΙ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ! Πολλοί γιατροί μπορεί να έχουν ένα σύστημα χαρτογράφησης σπίλων, ωστόσο η κλινική εμπειρία και η σωστή εκπαίδευση θέτουν τη διάγνωση.
Η κλινική εικόνα χρησιμοποιείται για την αναγνώριση κάθε μεμονωμένης ελιάς στην επισκόπηση του σώματος. Εκτός αυτού, οι κλινικές εικόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τεκμηρίωση δερματικών παθήσεων κάθε είδους. Η τοποθέτηση των εικόνων σε κάθε σημείο γίνεται μέσω της επιλογής του αντίστοιχου τμήματος στον ασθενή.

Με το dermoscope dynamic η λήψη και η αποθήκευση των εικόνων γίνεται εύκολα στο γράφημα του ασθενούς με ένα μόνο κλικ. Οι δερματοσκοπικές εικόνες συνδέονται με τα αντίστοιχα σημάδια στην κλινική εικόνα, κάτι που καθιστά την αναγνώριση και την παρακολούθηση των βλαβών εύκολη και αποτελεσματική. Στο Smart-Gallery, το λογισμικό δείχνει πάντα την κλινική εικόνα και τις αντίστοιχες δερματοσκοπικές εικόνες.
Οι ύποπτες βλάβες που θα πρέπει να εξεταστούν με μικροσκόπιο επισημαίνονται στην κλινική εικόνα. Μετέπειτα γίνεται αυτόματη σύνδεση των δερματοσκοπικών εικόνων με αυτά τα σημάδια. Επομένως, εξασφαλίζεται ότι θα βρίσκεται πάντα η σωστή βλάβη κατά τη διεξαγωγή μιας εξέτασης παρακολούθησης.
Με την κάμερα medicam το λογισμικό dermoscope dynamic επιτρέπει τη μικροσκοπική εξέταση των σπίλων με μεγέθυνση 20-70X και την αυτόματη εστίαση για όλα τα επίπεδα μεγέθυνσης. Μετά την επισήμανση των βλαβών στην κλινική εικόνα, το λογισμικό καθοδηγεί σε όλες τις θέσεις, έτσι ώστε η λήψη των εικόνων των ελιών να γίνεται με τη μέγιστη ταχύτητα. Ακόμα και εάν ο ασθενής έχει πολλές ελιές δεν χάνεται καμία, επειδή πάντα υπάρχει η πανοραμική εικόνα με τον αριθμό της ελιάς καθώς και η τελευταία μικροσκοπική εικόνα δίπλα στην πραγματική εικόνα.

Αποτρίχωση

Θεραπείες

  • Lorem ipsum dolor
  • Consectetur adipiscing
  • Phasellus faucibus
  • Curabitur luctus nisl
  • Quisque mauris
Σύγκριση και ανάλυση εικόνων
Η πιο αξιόπιστη μέθοδος για την ανίχνευση ελιών που έχουν αλλάξει είναι η περιοδική σύγκριση μεταξύ των φωτογραφιών κατά την έναρξη και κατά την παρακολούθηση. Το FotoFinder SmartZoom επιτρέπει την παράλληλη μεγέθυνση και κύλιση και στις δύο φωτογραφίες. Με το λογισμικό μπορούμε να μετρήσουμε επιφάνειες και αποστάσεις. Εκτός αυτού, μπορούμε να εκτυπώσουμε τις αναφορές μας από το dermoscope dynamic με πανοραμικές και αντίστοιχες δερματοσκοπικές εικόνες κορυφαίας ποιότητας. Μπορούμε επίσης να αποθηκεύσουμε τις αναφορές ως αρχείο PDF ή να τις γράψουμε σε CD, ώστε να σου το παραδώσουμε και να το έχεις στην κατοχή σου, για οποιαδήποτε μελλοντική χρήση. Το Moleanalyzer μπορεί να οριοθετήσει τα άκρα της βλάβης με όσο το δυνατόν σαφέστερο τρόπο. Το πρόγραμμα ορίζει τη μεγαλύτερη διάμετρο και τη μεγαλύτερη διάμετρο σε γωνία 90ºC, καθώς και τον άξονα συμμετρίας. Επίσης, υπολογίζει το εμβαδό και την περίμετρο της βλάβης. Επίσης αξιολογούνται τα δομικά χαρακτηριστικά και τα χρώματα της βλάβης. Εδώ αναλύονται οι 256 διαφορετικές αποχρώσεις του κόκκινου, του πράσινου και του μπλε χρώματος. Επίσης αξιολογείται η συμμετρία της βλάβης, καθώς και η εντροπία της («διέγερση εντός της βλάβης») και οι διαφορετικές περιοχές στις οποίες χωρίζεται.
Δερματολογική Κλινική Αθηνών

Το Ιατρείο μας είναι εξειδικευμένο στην Αισθητική Δερματολογία και Δερματοχειρουργική με άρτιο εξοπλισμό και χειρουργείο ημέρας, ώστε όλες οι μικροεπεμβάσεις και εφαρμογές να γίνονται με ποιότητα και ασφάλεια.

Η σημασία του Δερματολόγου στη διαδικασία χαρτογράφησης σπίλων
  • Παρόλη την εξέλιξη της τεχνολογίας ή ακόμα και της τηλεϊατρικής, η προσωπική επαφή και η κλινική εικόνα δε μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν.
  • Η δερματοσκόπηση χρειάζεται εμπειρία, μακροχρόνια και επίπονη εκπαίδευση στα πλαίσια της ιατρικής ειδικότητας της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας

«Είναι πολύ εύκολο να αγοράσει κανείς ένα μηχάνημα, όσο ακριβό και αν είναι και να υπόσχεται έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου. Όμως η κλινική μου εμπειρία, έχοντας διαγνώσει και χειρουργήσει περισσότερα από 100 μελανώματα, είναι διαφορετική. Προσοχή λοιπόν στην επιλογή του ιατρείου και του γιατρού σας.»

Kλείστε το ραντεβού σας
210 380.5258

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing