Το πόδι του αθλητή
Η μυκητίαση που προτιμά τους αθλητές.

Συχνότερα σε αθλητές και όχι μόνο, η αυξημένη υγρασία και θερμοκρασία το καλοκαίρι προδιαθέτουν σε μυκητιάσεις στα πέλματα και τα μεσοδακτύλια διαστήματα, σε πόδια που ιδρώνουν και δεν αερίζονται επαρκώς. Εξ’ ου και η ονομασία της πάθησης ως «Το πόδι του αθλητή». Στη μυκητίαση ποδιού μπορεί να προσβληθούν τα μεσοδακτύλια διαστήματα, ειδικά όταν το διάστημα μεταξύ των δακτύλων είναι πολύ στενό, αλλά και το πέλμα τμηματικά ή καθ’ ολοκληρία. Το δέρμα εμφανίζεται λευκωπό, μπορεί να έχει ρωγμές και γραμμώσεις, ενώ παρατηρείται απολέπιση. Τις περισσότερες φορές συνυπάρχει κνησμός ή δυσοσμία.

Μυκητίαση στα νύχια

Στα νύχια, η μυκητιασική βλάβη φαίνεται σαν κιτρινωπή ως μελανή κηλίδα, συνήθως στις άκρες των νυχιών. Οφείλεται σε υπεριδρωσία, περπάτημα χωρίς υποδήματα, υπερβολικό λιμάρισμα των νυχιών και κόψιμο του δέρματος γύρω από αυτά σε συνδυασμό με τα ανοιχτά παπούτσια. Δύο στους 10 αθλούμενους που συχνάζουν σε πισίνες πάσχουν από το επονομαζόμενο «πόδι του αθλητή».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επανεμφάνιση των μυκητιάσεων λόγω ανολοκλήρωτης θεραπείας και απουσίας προληπτικών μέτρων υγιεινής.

Η ταυτοποίηση του υπεύθυνου μύκητα γίνεται με καλλιέργεια από λέπια δέρματος της περιοχής και είναι απαραίτητη σε κάποιες περιπτώσεις που πρέπει να διαφοροδιαγνωστεί από άλλες παθήσεις των πελμάτων (π. χ έκζεμα, ψωρίαση κ.ά.).

Αποτρίχωση

Θεραπείες

  • Lorem ipsum dolor
  • Consectetur adipiscing
  • Phasellus faucibus
  • Curabitur luctus nisl
  • Quisque mauris
Θεραπείες και πρόληψη
μυκητιάσεων
Η θεραπεία στις αρχόμενες καταστάσεις γίνεται με τοπικά αντιμυκητιασικά σκευάσματα, ποδόλουτρα με αντισηπτικές ουσίες και συμβουλές για αντιμετώπιση των υποτροπών. Σε εκτεταμένες και ανθεκτικές μυκητιάσεις θα πρέπει να χορηγηθούν αντιμυκητιασικά χάπια σε συνδυασμό πάντοτε με τα τοπικά μέτρα.

Στο ιατρείο γίνονται ειδικές θεραπείες όπως…

  • LASER Ονυχομηκυτίασης
  • Αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας (Ιοντοφόρεση και Ενεσοθεραπεία)
  • Ακτινοθεραπεία μαλακών ακτίνων Χ Bucky σε συνεργασία με την ομάδα του καθηγητή Δερματολογίας Lindelöf , Καρολίνσκα Σουηδίας.
  • Τμηματική ή ολική αφαίρεση όνυχα
Δερματολογική Κλινική Αθηνών

Το Ιατρείο μας είναι εξειδικευμένο στην Αισθητική Δερματολογία και Δερματοχειρουργική με άρτιο εξοπλισμό και χειρουργείο ημέρας, ώστε όλες οι μικροεπεμβάσεις και εφαρμογές να γίνονται με ποιότητα και ασφάλεια.

Καθημερινά tips πρόληψης

Στέγνωμα των πελμάτων μετά το μπάνιο, συχνή αλλαγή των καλτσών, ειδικά μετά την άθληση και χρήση ειδικών προστατευτικών πουδρών είναι μερικά βοηθητικά μέτρα καθημερινής χρήσης. Τα παπούτσια καλό είναι να μην είναι από συνθετικά υλικά και να αερίζονται επαρκώς.

Kλείστε το ραντεβού σας
210 380.5258

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing