Skip to content

ΛΑΙΜΟΣ ΚΥΚΝΟΥ – Οι εξελιγμένες και αναίμακτες θεραπείες που προσδίδουν νεανικότητα στην εικόνα του λαιμού σε κάθε ηλικία.

Άρθρο της Δρ. Έφη Π. Μάρκου στο Madame Figaro

ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ του χρόνου το υποστηρικτικό πλέγμα στο δέρμα, το οποίο αποτελείται κυρίως από κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ, διασπάται φυσικά καθιστώντας την περιοχή του λαιμού ευάλωτη στη βαρύτητα, ενώ παράλληλα η αυξομείωση βάρους οδηγεί στο γνωστό «διπλοσάγονο». Πώς μπορεί η σύγχρονη αισθητική δερματολογία να αντιστρέψει όλο αυτό το αντιαισθητικό φαινόμενο;

ΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Από τα 30 έτη και μετά ξεκινά η πρόληψη της επιδερμίδας και σταδιακά (ή ταυτόχρονα) τον πιο σπουδαίο ρόλο παίζει ο εμπλουτισμός με εξελιγμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα στο χόριο, στο υποδόριο λίπος και στον μυϊκό ιστό.

• Επιδερμίδα: Η χρήση εξειδικευμένης κρέμας λαιμού και αντηλιακής προστασίας όλο τον χρόνο είναι απαραίτητη. Ωστόσο, μπορείς να αναζητήσεις επιπλέον προληπτική δράση από τον δερματολόγο σου με χημικό peel ή μεσοθεραπεία με Dermapen.

• Χόριο (μεσόδερμα): Ο πυρήνας δράσης όλων των στοχευμένων θεραπειών για νεο-κολλαγονογένεση και σύσφιγξη αφορά τη χρήση τεχνολογίας εστιασμένων κλασματικών υπερήχων HIFU, που δίνουν αποτέλεσμα ακόμη και σε μία συνεδρία, αναίμακτα και με διάρκεια τουλάχιστον για ένα έτος. Παράλληλα, ο συνδυασμός ειδικών υλικών skin boosters (υβριδικά λεπτόρρευστα υλικά, πλούσια σε υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία) προσφέρει αποτελέσματα με διάρκεια πολλών μηνών.

• Υποδόριο λίπος: Λιποδιαλυτική δράση προσφέρουν οι μονοπολικές ραδιοσυχνότητες, η τεχνολογία HIFU και ειδικοί λιπολυτικοί παράγοντες που εφαρμόζονται με πρωτόκολλο μεσοθεραπείας. Σε μία με τέσσερις εφαρμογές το λίπος διασπάται και απορροφάται από το σώμα σταδιακά.

• Μυϊκός ιστός: Η υπερκινητικότητα του υποστηρικτικού μυός και των χορδών του απαλύνεται με τη χρήση βοτουλινικών τοξινών τύπου Α (μια θεραπεία επίσης γνωστή ως «Nefertiti Neck Lift» – από τη βασίλισσα της Αιγύπτου Νεφερτίτη, πρότυπο κλασικής ομορφιάς με λαιμό κύκνου).

 


ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Εμπιστεύεσαι μόνο έναν δερματολόγο με πιστοποιημένη εμπειρία, ο οποίος διαθέτει ποικιλία ιατρικών τεχνολογιών και συσκευών στο ιατρείο του με έγκριση FDA & EMA. Ζητάς, επίσης, το αποδεικτικό καρτελάκι του ΕΟΦ για κάθε φάρμακο που χρησιμοποιεί.

 

Related News

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *