Skip to content

Μια θεραπεία για κάθε βαλάντιο με ορατό αποτέλεσμα: χημικό πίλινγκ (peeling) – Άρθρο της Δρ. Έφη Π. Μάρκου στο Ciao

Το 2023, τα χημικά πίλινγκ συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αναζωογόνησης του δέρματος. Τα χημικά πίλινγκ είναι θεραπείες της Κοσμητικής Δερματολογίας, που χρησιμοποιούν με ελεγχόμενη εφαρμογή ποικίλα χημικά διαλύματα για την απολέπιση της επιδερμίδας (peel-off), την τόνωση της ανανέωσής της. Τα τελευταία χρόνια η ιατρική τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς με νέα προϊόντα peeling νανοτεχνολογίας και στοχευμενης δράσης. To peeling είναι συνήθως πιο οικονομικό από τη θεραπεία με LASER και τα αποτελέσματα μπορούν να είναι «ανταγωνιστικά συγκρίσιμα», όταν εκτελούνται από κλινικά έμπειρους Δερματολόγους.

Ένας τύπος πίλινγκ δεν μπορεί να καλύψει όλες ας ανάγκες του δέρματος και όλες ας ηλικίες. Τα συνδυαστικά peeling έχουν κερδίσει επάξια να αποτελούν την τάση το 2023. Ειδικές φόρμουλες συνδυάζουν διάφορα οξέα και συστατικά για να δημιουργήσουν ισχυρές συνθέσεις που στοχεύουν σε πολλαπλά προβλήματα του δέρματος ταυτόχρονα Προετοιμασία: Πριν την εφαρμογή της θεραπείας ο Δερματολόγος θα συζητήσει μαζί σας το ιστορικό σας. Ακολούθως, στα σύγχρονα δερματολογικά ιατρεία θα γίνει μια ειδική δερμοανάλυση με πιστοποιημένες ιατρικές τεχνολογίες. Εκεί, θα φανεί με κάθε λεπτομέρεια η υφή της επιδερμίδας σας, τα προβλήματα και οι ανάγκες της.

ΤΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΙΛΙΝΓΚ

Peel Βιοαναζωογόνησης: Πρόκειται για είναι ένα πίλινγκ σύσφιξης του δέρματος χωρίς απολέπιση. Είναι μια βελτιωμένη φόρμουλα ενός peeling τριχλωροξικού οξέος (TCA). Αρ-χικώς, αναπτύχθηκε ως θεραπεία στις παιδικές ουλές, αποδείχθηκε όμως επαναστατικό για τη διόρθωση τόσο των ουλών, όσο και για τις ραγάδες και τη χαλάρωση του δέρματος. Είναι μια τέλεια λύση για όσους δεν θέλουν αποθεραπεία και εστιάζουν στη σύσφιξη του δέρματος και τη διέγερση των ινοβλαστών. Περιέχει έναν συνδυασμό τριχλωροξικού οξέος, υπεροξειδίου του υδρογόνου και κοχικού (icojic) οξέος. To peeling αυτό διεισδύει βαθιά και δρα από επιδερμική στιβάδα μέχρι τη βασική στιβάδα, επάγοντας την αναγέννησή τους.

Peel βλεφάρων: Ειδικά σχεδιασμένο Peel για να συνδυάζει αρμονικά: 10% αζελαϊκό οξύ * 7% σαλικυλικό οξύ * 7% γαλακτικό οξύ + 5% ρεζορκινόλη ♦ 4% ιατρικό οξύ + 3% φυτικό οξύ. Αυτή η ειδική θεραπεία βελτιώνει αισθητά ατέλειες στην περικογχική περιοχή όπως: ρυτίδες στα βλέφαρα (άνω και κάτω) και εξωτερικές πλευρές (πόδια της χήνας), υπερμελάγχρωση, χαλάρωση, απώλεια πυκνότητας ιστού, κύκλοι κάτω από τα μάτια, απώλεια φωτεινότητας.

Peel Nanotech: Η νανοτεχνολογία εξελίσσει τα πίλινγκ. Δύο αγαπημένες φόρμουλες πίλινγκ είναι το FERULAC PEEL & το C-PEEL Ferulac Peel: Ιδανική ηλικία 25-40ετών. Γεμάτο αντιοξειδωακά που προάγουν την επούλωση, μειώνουν τη γήρανση, βελτιώνουν την υφή και φωτίζουν το δέρμα Το C-PEEL είναι ένα πίλινγκ που συνδυάζει δύο συστατικά: λακτοβισνικό οξύ (γαλακτικό οξύ) και ασκορβικό οξύ (τη βιολογικά ενεργή μορφή της βιταμίνης C). Η βιταμίνη C διεγείρει την καλύτερη αιμάτωση στο δέρμα υποστηρίζοντας τη σύνθεση κολλαγόνου, επηρεάζει επίσης τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος. Είναι μια ιδανική θεραπεία απολέπισης ιδιαίτερα για το ευαίσθητο, θαμπό, ματ, κουρασμένο, χωρίς λάμψη, με ανομοιόμορφο τόνο δέρμα.

PHENOL PEEL NEW FORMULA

Οι νέες φόρμουλες δεν απαιτούν Ηλεκτροκαρδιογράφο και μόνιτορ ζωτικών σημείων, ούτε ενδοφλέβια ενυδάτωση ή αναλγησία εφόσον γίνεται τμηματικό peeling με φαινόλη. To peeling μπορεί να εξαλείψει τη φωτογήρανση III και IV σε 1 θεραπεία χρησιμοποιώντας 1 από αυτές ας νέες φόρμουλες: 20% ιριχλωροξικό οξύ * 10% φαινόλη. Πρόκεται για ένα αυτοεξουδετερωτικό, μεσαίου βαθύ συνδυασμένο peeling. Ενδείκνυται για σοβαρή γήρανση (βαθιές ρυτίδες, έλλειψη πυκνότητας δέρματος, δυσχρωμίες και υπερμελάγχρωση) και βαθιές ουλές ακμής.

PQ AGE EVOLUTION PEEL

Μη επεμβατικό peeling που χρησιμοποιείται για μη επιθετική αναγέννηση ιστών. Η θεραπεία είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ανώδυνο, μη επεμβατικό και γρήγορο τρόπο για όμορφο και υγιές δέρμα. Ο συνδυασμός οξέων, ουρίας, υπεροξειδίου, συνένζυμου Q10 είναι μια πολύ αποτελεσματική φόρμουλα με ισχυρή αναζωογονητική δράση, αλλά χωρίς καμία ή ελάχιστες παρενέργειες (μπορεί να εμφανιστεί ήπια ερυθρότητα αλλά σπάνια). Διεγείρει τον ιστό για εσωτερική ανανέωση και αναπλάθει εντατικά το βαθύτερο στρώμα του δέρματος με πολύ απαλό τρόπο. Ομαλό και νεότερο δέρμα είναι ορατό αμέσως μετά τη διαδικασία.

Συμβουλή: εμπιστευτείτε τον εξειδικευμένο και έμπειρο Δερματολόγο σε θεραπείες Αισθητικής Δερματολογίας, για μια καλά σχεδιασμένη θεραπεία με επώνυμα και πιστοποιημένα προϊόντα. Η καλή επιλογή συμβάλλει στο να μη βιώσετε  την άσχημη εμπειρία των επιπλοκών. Αποφύγετε ταυτόχρονα τα χημικά πίλινγκ με ενεργό έρπη χειλιών ή άλλη λοίμωξη.

Related News

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *