Skip to content

Για τα μάτια σου μόνο – Άρθρο της Δρ. Έφη Π. Μάρκου στο Madame Figaro

Επιστημονικές συμβουλές και χρηστικές πληροφορίες για να ανακαλύψεις ποιες από τις ιατρικές μεθόδους ανανέωσης του βλέμματος είναι ιδανικές για σένα.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ γύρω από τα μάτια είναι από τις πρώτες που εμφανίζουν σημάδια γήρανσης, τα οποία εκδηλώνονται με ένα ή περισσότερα συμπτώματα: λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια, «σακούλες» στα κάτω βλέφαρα και οίδημα, υπερμελάγχρωση και απώλεια όγκου στον δακρυϊκό πόρο, θηλώματα βλεφάρων. Η επίσκεψη σε έναν δερματολόγο εξειδικευμένο στις αισθητικές θεραπείες θα σου προσφέρει ολοκληρωμένες επιστημονικές συμβουλές και αξιολόγηση της περιοφθαλμικής περιοχής, πρωτίστως του δέρματος. Εάν το δέρμα είναι το κύριο πρόβλημα, είναι σημαντικό να επενδύσεις σε κρέμες ή ορούς ματιών υψηλής ποιότητας.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

• Όταν αρχίσεις να βλέπεις τις πρώτες λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια, ιδανική θεραπεία αποτελούν οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης Α, το γνωστό «botox». Tip: Μην εμπιστεύεσαι φτηνές λύσεις ή θεραπείες «στο πόδι». Επίλεξε νόμιμα ιατρεία δερματολόγων ή πλαστικών χειρουργών και αναζήτησε στη συσκευασία το καρτελάκι του ΕΟΦ.

• Πριν από τη χειρουργική λύση της βλεφαροπλαστικής, οι θεραπείες microneedling ή κλασματικών ραδιοσυχνοτήτων και laser (fractional RF/laser) βελτιώνουν αισθητικά την υφή της επιδερμίδας παρέχοντας σύσφιγξη σε λίγες συνεδρίες. Ιδανική λύση για τα θηλώματα είναι η laser θεραπεία. Η καινοτόμος τεχνολογία υπερήχων HIFU εξασφαλίζει σύσφιγξη των βλεφάρων, όπου με ποιοτικά ιατρικά μηχανήματα υπάρχει ορατό αποτέλεσμα από την πρώτη εφαρμογή.

Tip: Αναζήτησε ιατρική πιστοποίηση και ενημερώσου για κάθε τεχνολογία, τη χώρα προέλευσης και την εμπειρία του γιατρού σε αυτή τη μέθοδο.

• Η λύση της συμπλήρωσης όγκου με υαλουρονικό οξύ περικογχικά δεν προσφέρεται σε κάθε πρόβλημα. Θεωρείσαι υποψήφια γι’ αυτή τη θεραπεία εφόσον εμφανίζεις κοιλότητα κάτω από τα μάτια με απώλεια ποσότητας λίπους.

Tip: Ζήτησε η συσκευασία να ανοιχθεί μπροστά σου, ώστε να βεβαιωθείς ότι δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί η σύριγγα, και έλεγξε την ετικέτα αυθεντικότητας και πιστοποίησης του προϊόντος υαλουρονικού οξέος.

• Τέλος, τα νέας γενιάς χημικά πίλινγκ, ειδικά σχεδιασμένα για τα βλέφαρα, αντιμετωπίζουν με ασφάλεια τις δυσχρωμίες και τα πρώτα σημάδια γήρανσης σε λίγες συνεδρίες με προσιτό κόστος.

Related News

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *