Skip to content

Νεανικό βλέμμα – Ό,τι πρέπει να γνωρίζεις για τις πιο σύγχρονες μεθόδους αναγέννησης του κουρασμένου βλέμματος.

Άρθρο της Δερματολόγου – Αφροδισιολόγου Δρ. Έφη Π. Μάρκου στο Madame Figaro

ΣΙΓΟΥΡΑ το έχεις παρατηρήσει στον καθρέφτη σου καθώς περνούν τα χρόνια: Το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια αφυδατώνεται και χαλαρώνει, ενώ όλο το βλέμμα σταδιακά αποκτά πιο έντονες γραμμές έκφρασης, μεγαλύτερους μαύρους κύκλους και μια γενικευμένη εμβύθιση λόγω απώλειας λίπους στην περιοχή. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να αντιστρέψεις τον ρυθμό γήρανσης του βλέμματος ανακτώντας μόνιμη σύσφιγξη στην επιδερμίδα και οριστική εξαφάνιση των μαύρων κύκλων.

ΟΙ ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ FILLERS

Η πλέον σύγχρονη μέθοδος ολικής ανανέωσης του βλέμματος γίνεται με την τεχνολογία υπερήχων HIFU (High Intensity Focused Ultrasound), χωρίς πόνο και σημάδια, για άμεσο αποτέλεσμα, που βελτιώνεται σταδιακά 8-12 εβδομάδες μετά την εφαρμογή. Η ιδανική επιλογή είναι τα πιστοποιημένα μηχανήματα με ζωντανή απεικόνιση ανατομικών δομών, όπως τα Hironic Doublo και Ulthera. Ειδικά για τους μαύρους κύκλους και αισθητή βελτίωση των κουρασμένων βλεφάρων ιδανική θεραπεία είναι το γέμισμα του δακρυϊκού πόρου με πιστοποιημένα fillers για την περιοχή των ματιών, όπως τα Redensity I & II Teoxane, Vivacy Stylage S και Hydromax Stylage. Με μια ατραυματική μικροκάνουλα εισάγεται το εμφύτευμα ανώδυνα στο «κόψιμο» του ματιού, εκεί όπου υπάρχουν απώλεια λίπους και εμβύθιση, με το τελικό αποτέλεσμα να διαρκεί έως και έναν χρόνο.

Η ΧΗΜΙΚΗ «ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ»

Για τη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας στην περιοχή των ματιών η πιο αποτελεσματική επιλογή είναι οι χημικές κούρες. Τα νέα πίλινγκ νανοτεχνολογίας TCA και φαινόλης θεωρούνται οι πιο δυναμικές, μη χειρουργικές θεραπείες με αποτέλεσμα από την πρώτη συνεδρία. Ωστόσο, ο βασιλιάς των θεραπειών στα μάτια είναι η βοτουλινική τοξίνη, η Νο 1 θεραπεία αντιγήρανσης παγκοσμίως για τις έντονες συσπάσεις των μυών περικογχικά: Ανορθώνει το βλέμμα, προσφέρει πρόληψη και βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας, με διάρκεια που φτάνει τους έξι μήνες. Συνιστάται να γίνεται μόλις εμφανιστούν οι πρώτες ρυτίδες κίνησης, καθώς μετά την ηλικία των 40 ή 50 ετών δεν αποδίδει το ίδιο θεαματικά.

Related News

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *